Sfințirea pietrei fundamentală pentru construirea unui nou locaș de cult în Arhiepiscopia Râmnicului

În Duminica a V-a după Rusalii, numită și „a Sfinților Părinți de la Sinodul IV Ecumenic”, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a oficiat Sfânta Liturghie în mijlocul credincioșilor din comuna Runcu, județul Vâlcea, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Sute de credincioși au participat astăzi, 17 iulie 2011, la Sfânta Liturghie săvârșită de către Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul împreună cu un sobor de preoți și diaconi, pe o scenă special amenajată, în parohia Surpați, comuna Runcu, protopopiatul Râmnicu Vâlcea.

După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a arătat care sunt învățăturile desprinse din pericopa evanghelică citită în această duminică și apoi a sfințit locul și piatra de temelie pentru construirea bisericii cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din această parohie.

După slujba de sfințire Preasfințitul Părinte Emilian, în cuvântul Său a subliniat importanța deosebită a ridicării acestui sfânt așezământ, îndemnându-i pe credincioși să participe atât fizic cât și material după posibilități la finalizarea lui.

La acest important eveniment din viața parohiei Surpați a luat parte și părintele Protopop Alin Gherghinoiu, reprezentanți ai autorităților locale și de stat, preoți și numeroși credincioși din parohie și din împrejurimi.

Comentarii Facebook


Știri recente