Sfințirea picturii paraclisului Mănăstirii Sihăstria Rarăului

Înalt Preasfințitul Pimen și PS Galaction au sfințit, ieri, 12 august 2012, pictura paraclisului Mănăstirii Sihăstria Rarăului din apropierea orașului Câmpung Moldovenesc. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată pe un podium amenajat în curtea așezării monahale.

După cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova, credincioșii din județul Suceava și din alte zone ale țării au participat ieri în număr mare la sfințirea picturii paraclisului Mănăstirii Sihăstria Rarăului, din județul Suceava. Slujba a fost oficiată de Înalt Preasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, și de PS Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului. A urmat Sfânta Liturghie, oficiată de cei doi arhierei pe o scenă amenajată în curtea mănăstirii. Din soborul de preoți a făcut parte și pr. Aurel Goraș, protopop al Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc. PS Galaction a adresat o predică în care a vorbit despre aspectele importante ale învățăturii Evangheliei din Duminica a X-a după Rusalii.

‘Mântuitorul Hristos a scos în evidență importanța credinței. Domnul Iisus menționează faptul că atunci când ne rugăm trebuie să credem că ceea ce cerem vom primi. Noi trebuie să punem pe primul plan credința noastră, iar atunci totul va fi cu putință. Din Evanghelia citită astăzi (n.r. ieri) înțelegem că ucenicii nu au avut acel grăunte de credință ca să poată izbăvi duhul necurat. Din viața noastră lipsește credința prin intermediul căreia să primim ceea ce cerem în rugăciune. Postul și rugăciunea sunt fapte ale credinței. Mântuitorul ne cere credință. Credința este cea care ar trebui să ne facă să viețuim în așa fel încât ‘oamenii, văzând faptele noastre cele bune, să-L slăvească pe Tatăl nostru cel din ceruri’. Dacă cineva privește la viața noastră, oare îl va slăvi pe Dumnezeu? Lipsindu-ne faptele credinței, ne lipsim și de darul lui Dumnezeu. Cei care au postit în această perioadă să nu se îndoiască de folosul ostenelilor duhovnicești pe care le-au depus. Cei care nu au postit să se mâhnească pentru că au pierdut ocazia de a dobândi folosul duhovnicesc prin aceste fapte ale credinței (postul și rugăciunea) pe care ar fi putut să le împlinească’, a spus Preasfințitul Galaction. În ultima parte a cuvântului de învățătură, Preasfinția Sa și-a exprimat bucuria pentru faptul că a slujit alături de IPS Pimen la Mănăstirea Sihăstria Rarăului.

Comentarii Facebook


Știri recente