Sfințirea picturii la Parohia Satnoieni, Protopopiatul Călărași

Duminică, 25 noiembrie 2012, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Satnoieni, Protopopiatul Călărași, unde a sfințit lucrările exterioare și pictura sfântului lăcaș, informează sf-esc.ro.

Sub protia Preasfinției Sale, la slujbă au participat preacucernicul părinte consilier Daniel Enașcu, preacucernicul părinte protopop Ramon Eugen Ilie, preacuviosul părinte stareț Lucian Ciolovic și un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a explicat credincioșilor înțelesul duhovnicesc al pericopei evanghelice, despre tânărul bogat, învățătura pe care ne-o dă Mântuitorul în această perioadă de pocăință și de urcuș duhovnicesc, care este Postul Nașterii Domnului.

Pentru implicarea și râvna arătată pentru înfrumusețarea Casei lui Dumnezeu, Întâistătătorul Eparhiei a hirotesit întru iconom pe părintele paroh Ionuț Nemțanu, dăruindu-i și o Sfântă Evanghelie pentru biserica parohială în amintirea acestui eveniment.

Cercul catehetic al parohiei Satnoieni a dăruit Preasfințitului Părinte o icoană cu chipul Maicii Domnului pictată pe sticlă, iar Preasfinția Sa a dăruit cadouri micilor artiști ca să amintească de acest popas duhovnicesc.

Reprezentatul comunității locale, domnul primar Iulian Radu i-a conferit Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu titlul de „Cetățean de onoare” al Comunei Dichiseni.

După terminarea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa, împreună cu soborul de preoți și diaconi, a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori și binefăcători ai parohiei și a vizitat Biserica parohiei Unirea și șantierul clădirii multifuncțională din incinta acesteia.

Comentarii Facebook


Știri recente