Sfințirea picturii Bisericii „Sfântul Grigorie Palama” din București

Va avea loc mâine, 31 octombrie, sfințirea picturii Bisericii ‘Sfântul Grigorie Palama’ din incinta Universității Politehnica București, informează „Ziarul Lumina”. Astăzi are loc slujba Vecerniei, iar mâine dimineață, în jurul orei 9:00, va avea loc slujba sfințirii și Sfânta Liturghie. ‘Slujba sfințirii picturii este un moment de mare bucurie binecuvântată pentru noi, preoții slujitori, pentru ctitori, pentru conducere, studenții și ostenitorii universității, pentru pictori, dar mai ales pentru întreaga comunitate care se adună permanent la sfintele slujbe din fiecare duminică și sărbători, precum și la Acatistul Sfântului ocrotitor pe care îl săvârșim în fiecare miercuri. Ne bucurăm că ne va binecuvânta Părintele Patriarh Daniel, care va fi înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi’, a declarat părintele paroh Mihai Marian.

După planurile inițiale ale arhitectului Nicolae Goga, proiectul a fost finalizat în anul 1995 de arhitecta Liliana Elisabeta Chiaburu și arhitectul Paul Lupu de la SC ‘Romcompall’ SRL.

Lucrările de execuție au început în anul 1996 prin Aedificia Carpați – director Petre Badea -, care a fost și sponsorul lucrării. Lucrările de ridicare a lăcașului de rugăciune pentru studenții din Universitatea Politehnica s-au sfârșit la 14 noiembrie 1998.

Biserica ‘Sfântul Grigorie Palama’ a fost târnosită în ziua de 26 octombrie 1999, de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului – Noua Romă și Patriarh Ecumenic, alături de care s-au mai aflat actualul Patriarh al României, vrednicul de pomenire Teoctist patriarhul, precum și un ales sobor de ierarhi români.

Frumoasa pictură interioară este executată de pictorul Mihai Coman, iar clopotnița a fost realizată cu sprijinul și cheltuiala domnului Mihai Gabriel Ionescu.

Comentarii Facebook


Știri recente