Sfințirea picturii bisericii Parohiei Nicani-Zamostea din Protopopiatul Rădăuți

Pictura Bisericii cu hramurile ‘Pogorârea Sfântului Duh’ și ‘Sfântul Mare Mucenic Dimitrie’ din Parohia Nicani-Zamostea, Protopopiatul Rădăuți, județul Suceava, a fost sfințită ieri, 9 septembrie 2012, de Înalt Preasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Slujba Sfintei Liturghii a fost săvârșită de IPS Arhiepiscop Pimen, alături de un sobor de 20 de preoți și diaconi. La slujbele prilejuite de sfințirea picturii bisericii din Nicani au participat aproape 1.300 de credincioși.

‘IPS Pimen a vorbit în cuvântul de învățătură despre importanța jertfei Mântuitorului Hristos. Înalt Preasfinția Sa a remarcat faptul că și noi trebuie să ne jertfim, ajutând Biserica și pe cei săraci. Întrucât astăzi (n.r. ieri) i-am serbat pe Sfinții Ioachim și Ana, ierarhul nostru a subliniat dragostea dintre copii și părinți. Și pentru că se apropie începerea noului an școlar, Înalt Preasfinția Sa a mai spus că elevii trebuie educați astfel încât să-și iubească părinții și să-i ajute’, a spus pr. Petru Lupăștean Barfă, protopop al Protopopiatului Rădăuți.

Comentarii Facebook


Știri recente