Sfințirea picturii bisericii parohiei argeșene Purcăreni

Parohia Purcăreni din comuna Micești, județul Argeș, a îmbrăcat astăzi, 2 decembrie 2012, haine de sărbătoare. Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a oficiat slujba de sfințire a picturii realizată în perioada 2011 – 2012 din biserica satului cu hramurile Sf. Mare Mucenic Gheorghe și Sf. Ierarh Nicolae, după cum ne informează eparhiaargesului.ro. La eveniment au participat oficialități din partea administrației centrale și locale, și foarte mulți credincioși din parohie și din localitățile vecine.

Din vechile documente aflăm că prima biserică în localitate a fost construită din lemn de Sf. Nicodim de la Tismana.

Ulterior locuitorii satului Purcăreni au construit în parohie două biserici, prima închinată Sf. Mare Mucenic Gheorghe și Sf. Ierarh Nicolae, iar a doua cu hramul Adormirea Maicii Domnului, ambele fiind în fucțiune.

Biserica la care a fost oficiată astăzi slujba de sfințire a picturii, datează din anul 1800 fiind ctitoria boierilor Râmniceanu, care se află înmormântați în cimitirul parohial.

De-a lungul timpului slujitorii rânduiți de Dumnezeu la această biserică au executat diferite lucrări de restaurare: în anul 1927 părintele Constantin Dragomirescu a schimbat acoperișul, 1977-1983 părintele Comănescu Florian a schimbat șița și a executat diferite lucrări de întreținere, din 2007 părintele Comănescu Virgil Florin a retencuit interiorul și exeteriorul bisericii. De asemenea după anul 2007 a fost schimbat tot acoperișul bisericii. În perioada 2011-2012 a fost realizată pictură nouă în tempera de către Darie Camelia din municipiul Pitești, biserica fiind încă de la începuturi fără pictură.

Comentarii Facebook


Știri recente