Sfințirea picturii Bisericii din parohia „Eremia Grigorescu”, județul Galați

În Duminica a treia după Rusalii Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a sfințit pictura Bisericii din parohia „Eremia Grigorescu”, comuna Umbrărești, județul Galați, înconjurat de un numeros sobor de preoți de la parohiile învecinate și în prezența unui mare număr de credincioși, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Pictura Bisericii a fost sfințită prin ungerea cu Sfântul și Marele Mir, iar momentul de sărbătoare a continuat cu săvârșirea Sfintei Liturghii arhierești, la sfârșitul căreia, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură.

„Pictura este veșmântul plin de frumusețe al Împărăției lui Dumnezeu. De aceea, în această zi, în această duminică a frumuseții în care noi contemplăm ca și într-o icoană lucrarea lui Dumnezeu în noi și în viața noastră s-a sfințit Biserica aceasta cu hramurile ‘Sfântul Mare Ierarh Nicolae’ Făcătorul de minuni și ‘Sfântul Proroc Ilie Testiveanul'”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, după cum ne informează TRINITAS TV.

După Sfânta Liturghie copiii din parohie care participă la proiectul catehetic „Hristos împărtășit copiilor” au primit din partea chiriarhului locului diplome și premii în broșuri, iconițe și dulciuri.

Comentarii Facebook


Știri recente