Sfințirea paraclisului „Sfântul Cuvios Stelian” din Pitești

La Pitești a fost sfințit astăzi paraclisul cu hramul „Sfântul Cuvios Stelian”. Sfântul lăcaș este destinat în mod exclusiv manifestărilor dedicate copiilor, informează Radio TRINITAS.

Slujba a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi.

La Sf. Liturghie oficiată azi a fost prezent un important sobor de preoți și diaconi și foarte mulți credincioși. În acest spațiu liturgic închinat Sf. Cuvios Stelian, ocrotitorul copiilor. Urmează să fie organizate în viitor orele de cateheză pentru copii din cadrul programului catehetic „Hristos împărtășit copiilor”. În acest an părintele paroh Constantin Onu a semnat contracte de colaborare cu 6 școli din municipiul Pitești. Construcția acestui așezământ a început în anul 2007, lucrările fiind terminate anul acesta. Modul deosebit în care a fost construit acest paraclis conferă copiilor o atmosferă deosebită ce contribuie la o mai bună desfășurare a orelor de cateheză. Totodată în acest mic spațiu liturgic, urmează să fie organizate diferite simpozioane în cadrul cărora vor fi dezbătute diferite probleme sociale, morale,d in viața celor tineri.

Comentarii Facebook


Știri recente