Sfințirea Paraclisului Sf. Împărați Constantin și Elena din Pitești

Paraclisul Sfinții Împărați Constantin și Elena din municipiul Pitești a fost sfințit în după amiaza Duminicii Femeilor Mironosițe, la 29 aprilie 2012, de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Întâistătătorul Eparhiei Argeșului și Muscelului, după cum ne informează eparhiaargesului.ro. La acest eveniment deosebit au participat clerici și mireni din parohiile municipiului Pitești.

Înaltpreasfinția Sa, în cuvântul de învățătură, a adresat felicitări și mulțumiri tuturor celor implicați în realizarea acestui proiect.

De asemenea, părintele Decebal Floroaica, cel responsabil de această lucrare, a prezentat necesitatea construirii în municipiul Pitești a unei noi biserici destinată persoanelor defavorizate care urmează să fie asistate social: ,,Sfințirea unei noi biserici in orasul Pitesti si cu atat mai mult in curtea unui Centru de Plasament – reprezintă o dovadă a credinței vii și jertfelnice a unei comunități de crestini Ortodocsi, Această biserică nouă este „căminul duhovnicesc” al acestor copii aflati in dificultate dar care nu sunt singuri caci il au pe Dumnezeu. Sfințirea unei biserici este un eveniment mare, sfânt și binecuvântat. Zidirea unei biserici și sfințirea ei înseamnă în istoria comunității noastre un moment deosebit prin care se aduce mulțumire lui Dumnezeu pentru tot ceea ce s-a realizat și în același timp se cere harul Lui sfințitor ca această lucrare – ofrandă a credincioșilor – să fie sfințită așa cum sfințim în biserică ofrandele (darurile) pe care le aducem la Sfântul Altar,,.

Prin Hotararea Consiliului Judeațean Argeș, a fost atribuit în folosință gratuită terenul pentru construirea unui acestui Sfânt Lacaș de cult pe str. Ghe. Lazar Nr 20. S-a început amenajarea zonei, s-a întocmit proiectul Bisericii de către d-nul Arhitect Dumitrache și d-na Anda Milata. În luna aprilie 2011, s-au făcut săpături cu escavatorul pe toata suprafața bisericii, la o adâncime de trei metri; pe perna de ballast compact, s-a turnat placa de egalizare.

Cu înalta binecuvântare și purtare de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic și sub coordonarea Sectorul Economic si Constructii Bisericesti din cadrul Eparhiei, lucrările au continuat, în data de 15.06.2011, fiind turnată placa pe demisol. În perioada 12.08. – 15.12.2011, s-a lucrat la interiorul demisolului, care a fost tencuit și finisat,

Începând de astăzi persoanele asistate social vor participa la sfintele slujbe în „casă nouă” , parohia fiind pregătită să ofere zilnic hrană pentru 30 de persoane defavorizate fară adăpost.

Sfânta Arhiepiscopie a Argeșului și Muscelului a suportat lucrările de escavație și terasare și a coordonat îndeaproape activitatea de construcție până la această etapă, iar Consiliul Judetean Argeș va finanța partea socială a lăcașului de cult, asigurând zilnic hrana pentru cei aflați în dificultate.

Lucrările vor continua în viitor, urmând a se termina biserica mare care v-a fi construită peste paraclisul sfințit astăzi.

Comentarii Facebook


Știri recente