Sfințirea Paraclisului Protopopiatului Huedin

Paraclisul „Sfinții Trei Ierarhi” al protopopiatului ortodox Huedin a fost astăzi, 7 iulie 2012, sfințit. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului. În altarul de vară al protopopiatului, Înaltpreasfinția Sa a oficiat, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, și Sfânta Liturghie, după cum informează TRINITAS TV.

ÎPS Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a apreciat că „La Huedin s-a ctitorit un sediu de protopopiat care este unic în felul lui pentru că pe lângă utilitățile ce le cere această misiune în mijloc este o biserică frumoasă. Realizarea aceasta merită toată lauda noastră”.

Construirea sediului Protopopiatului Huedin a început în anul 1994, în amintirea vrednicului de pomenire Protopop Martir Aurel Munteanu. Paraclisul sfințit în această zi a fost ridicat anul trecut. Cu acest prilej, actualul protopop a primit din partea chiriarhului locului o diplomă de aleasă cinstire.

Pentru a răsplăti strădania și vrednicia protopopului de Huedin între anii 1990-2010, cel care a inițiat și a gestionat în mare măsură construirea noului sediu al protopopiatului Huedin, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei i-a acordat acestuia distincția „Crucea Transilvană” pentru clerici.

La slujbe au participat membri ai Permanenței Consiliului eparhial, dar și cei 58 de preoți ai Protopopiatului Huedin, oficialități centrale, județene și locale.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…