Sfințirea Paraclisului Parohiei Sf. Ap. și Ev. Ioan din București

Credincioșii parohiei Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan din Protoieria III Capitală au primit astăzi, 2 octombrie 2011, vizita Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de un impresionant sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de sfințire a paraclisului de la demisolul noii biserici aflată în construcție, cu hramurile Nașterea Maicii Domnului și Sfinții Mucenici Epictet și Astion. Paraclisul nou târnosit a primit hramul Acoperământul Maicii Domnului.

După oficierea slujbei de sfințire Patriarhul României a adresat un scurt cuvânt de învățătură în care a arătat că o biserică nou sfințită este o nouă poartă a cerului deschisă pe pământ în care primim arvuna vieții veșnice.

„Să ne ajute Bunul Dumnezeu să simțim bucuria aceasta a zidirii de noi lăcașuri sfinte, să simțim bucuria comuniunii cu Dumnezeu pentru că o biserică nou sfințită este o nouă poartă a cerului deschisă pe pământ. Nimic și nimeni din lumea aceasta nu poate înlocui lucrarea unei biserici pentru că în această biserică noi primim iertarea păcatelor, fericirea cea adevărată ca legătură a omului cu Dumnezeu și arvuna vieții veșnice prin împărtășirea din Izvorul Cel fără de moarte prin Sfântul Potir. Biserica este, în lumea aceasta, cerul pe pământ, mai ales după ce este pictată, astfel pe pământeni să-i înalțe duhovnicește la ceruri”, a mărturisit Preafericirea Sa.

După sfințirea paraclisului, credincioșii prezenți au putut să intre și să se închine în Sfântul Altar și să aducă cinstire moaștelor Sfinților Epictet și Astion care au fost așezate în curtea bisericii, într-un baldachin special amenajat.

La parohia „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan” se desfășoară numeroase activități social filantropice, atât pentru copii, cât și pentru săraci.

Comentarii Facebook


Știri recente