Sfințirea Paraclisului Mănăstirii Sângeap-Basaraba din județul Iași

Înalt Preasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a sfințit astăzi, 12 august 2012, Paraclisul cu hramurile „Acoperământul Maicii Domnului” și „Sfântul Mare Mucenic Mina” al Mănăstirii Sângeap-Basaraba din județul Iași. Potrivit documentelor cercetate până în prezent, așezarea monahală este atestată documentar în anul 1 399 în timpul domnitorului Iuga.

Printre cei prezenți la sfințire s-a numărat și reporterul Radio TRINITAS Lucian Ducan care a relatat: „Peste 1500 de credincioși din zona Hârlăului au participat astăzi la slujba de sfințire a Paraclisului Mănăstirii Sângeap-Basaraba. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. După sfințire cei prezenți au intrat pe rând și s-au închinat în Sfântul Altar așa cum este tradiția în Biserica Ortodoxă. Sfânta Liturghie a fost apoi oficiată pe un podium special amenajat lângă paraclis. Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan în cuvântul de învățătură a vorbit despre semnificațiile ridicării unor noi lăcașuri de închinare și de asemenea a punctat câteva căi prin care credincioșii pot ajunge la mântuirea sufletului”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…