Sfintirea paraclisului de la Colegiul Economic din Bacau

PS Ioachim Bacauanul, arhiereu vicar al Episcopiei Romanului, inconjurat de un sobor de preoti, a oficiat astazi, la orele 09.00, slujba de sfintire a unui paraclis din incinta Colegiului Economic din Bacau, iar dupa aceea a oficiat Sf. Liturghie. Mai multe detalii despre istoricul acestui lacas de cult care a fost sfintit astazi ne-a oferit corespondentul postului de radio Trinitas in Bacau, parintele Eugen Ciuche: ‘In 2002, luna octombrie, au inceput lucrarile la acest paraclis, cu donatii din partea elevilor Colegiului Economic, din partea profesorilor si a anumitor sponsori, precum si a parohiei Sf. Nicolae din Bacau. Lucrarile de amenajare la acest paraclis au fost efectuate in intregime de membrii catedrei de Religie din acest colegiu. Aceasta bisericuta a aparut din nevoia de a insufla elevilor si mai mult dragostea fata de Dumnezeu si de Sfanta Sa Biserica, de a veni in intampinarea nevoilor spirituale ale elevilor, si anume prin Taina Spovedaniei, Impartasaniei, sfintele slujbe si toate celelalte. De asemenea, am dori sa continuam invataturile predate la ora de religie printr-o intalnire cu elevii la fata locului, adica in biserica, unde elevii sa vada, dar sa si experimenteze pe viu cele predate in cadrul orelor de religie’.

De asemenea, corespondentul Radio Trinitas in Bacau, parintele Eugen Ciuche, prezent la acest eveniment, ne-a spus ca ‘a fost o zi binecuvantata de Dumnezeu. La aceasta slujba de sfintire au participat, pe langa elevii si cadrele didactice de la acest colegiu, numerosi parinti, sponsori si diferite autoritati locale. A fost un moment inaltator, iar PS Sa a mentionat faptul ca Biserica si Scoala sunt mereu in stransa legatura. Au mai luat cuvantul domnul inspecot general, Cojocaru Ovidiu, fost director la acest colegiu, domnul primar Stavarache Romeo si diferite autoritati locale, care au subliniat rolul si importanta colaborarii dintre Biserica si Scoala’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mic dicționar de isihasm

În vacarmul societății de azi, isihia poate fi salvatoare de suflete. Am selectat câțiva termeni legați de această practică ortodoxă care, deși poate fi percepută drept simplă și accesibilă, este extrem de complexă și de…