Sfințirea noului cabinet de Religie al Grupului Școlar Tehnologic din Câmpulung-Muscel

Elevii Grupului Școlar Tehnologic din Câmpulung-Muscel vor putea studia de astăzi, 3 mai, într-un cabinet special de religie.

Încăperea a fost inaugurată printr-o slujbă de sfințire, desfășurată în prezența oficialităților județului Argeș, a profesorilor din instituțiile teologice ale eparhiei, corpului profesoral și elevilor liceului. Slujba a fost săvârșită de Înaltpresfințitul Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.

Mai multe detalii referitoare la această slujbă de sfințire a oferit pentru Radio TRINITAS, Înaltpresfințitul Calinic: „Mulțumim lui Dumnezeu că am putut să fim în această școală frumos gospodărită. Iată că o sfințire de capelă, să spunem așa, este un lucru frumos când ai un loc din care să privești, să te aduni și să meditezi. Să facem această legătură extraordinară de binecuvântare și comuniune între Dumnezeu și noi oamenii”.

Lucrările la noul cabinet de religie au fost începute în primele luni ale acestui an. Pereții încăperii au fost pictați cu chipuri de sfinți, iar costurile amenajării au fost suportate de profesorii liceului.

Alte detalii aflăm de la Gabriel Bratu, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Argeș: „Vorbeam de ceea ce înseamnă interferențele culturale care în multe momente din viață ne sunt necesare și cred că nu putem avea acces la ele decât în măsura în care, alături de familie care are rolul ei foarte important și școala reușește să ne apropie de ceea ce înseamnă Biserică. Mă refer la Biserica din interiorul sufletului nostru, dincolo de simple lecții de religie predate ca orice fel de lecții de matematică sau de limba și literatura română”.

Evenimentul desfășurat astăzi, la Grupul Școlar Tehnologic din Câmpulung-Muscel nu este singular în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Calinic, în ultimii ani au fost amenajate mai multe cabinete de religie la nivelul instituțiilor de învățământ din eparhie.

Comentarii Facebook


Știri recente