Sfințirea noului agheasmatar al Parohiei Nașterea Maicii Domnului din Drumul Taberei

Praznicul Nașterea Maicii Domnului, prima mare sărbătoare a anului bisericesc, este și primul hram al parohiei cu același nume din Drumul Taberei, strada Târgu Neamț nr. 12, București. Anul acesta, Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohiei și a sfințit la final și noul agheasmatar înălțat de familia părintelui paroh Constantin Țincu în curtea bisericii, informează Ziarul Lumina.

Așa cum se întâmplă în fiecare an la Parohia ‘Nașterea Maicii Domnului’ din Drumul Taberei când este cinstită Maica Domnului sau unul din celelalte două hramuri, ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ sau ‘Sfântul Emilian de la Durostorum’, slujitorii și credincioșii au pregătit din timp sărbătoarea hramului. Sâmbătă, ansamblul parohial a fost îmbogățit prin sfințirea noului agheasmatar din curtea bisericii.

‘Noul agheasmatar, închinat sărbătorii Izvorul Tămăduirii, va deservi slujbele pentru sfințirea apei de la Bobotează, din Vinerea luminată, de la hramurile bisericii, dar și săptămânal, când se face slujba Aghesmei mici. Execuția agheasmatarului a început în anul 2009, s-a finalizat în 2011 ca și construcție de zid. Au urmat apoi împodobirea cu pictură în frescă și placarea cu marmură și granit. Agheasmatarul întregește ansamblul parohial, fiind ridicat în același stil ca și biserica mare și este împodobit cu o pictură asemănătoare’, a spus părintele paroh Constantin Țincu.

Agheasmatarul a fost ridicat cu contribuția familiei părintelui paroh, spre pomenirea părinților trupești trecuți la Domnul.

‘Acest agheasmatar ne este de folos pentru că credincioșii se pot ruga nu numai în biserica mare, ci se pot reculege și în această construcție, care este practic o mică capelă. În agheasmatar se află și un izvor curgător, pentru că la construirea lui am forat până la 45 de metri și Dumnezeu a dat să găsim apă curată și bună de băut. Este cu adevărat o oază de potolire a setei trupești, dar și sufletești’, a mai spus părintele paroh.

Noul agheasmatar a fost sfințit în ziua hramului de Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, după ce a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de slujitori, în biserica mare a parohiei. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Vasile Toma, angajat al Publicațiilor ‘Ziarul Lumina’ ale Patriarhiei Române, pe seama Parohiei Trăisteni, Protoieria Câmpina, comuna Valea Doftanei, județul Prahova.

De asemenea, Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul a înmânat din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Diploma de onoare ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ părintelui paroh Constantin Țincu. Sărbătoarea parohiei s-a încheiat cu o agapă frățească, iar credincioșii care au venit în număr mare au primit peste 500 de pachete.

Comentarii Facebook


Știri recente