Sfințirea noilor cruci pentru Catedrala „Învierea Domnului” din Oradea

Preasfințitul Sofronie, Episcopul Oradiei, înconjurat de un sobor preoți și diaconi, a sfințit astăzi, 1 august, crucile care vor împodobi Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Slujba a avut loc după oficierea slujbei Sfintei Liturghii, iar la eveniment au participat numeroși credincioși din municipiu.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Cristian Rus, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Oradiei: „După terminarea slujbei Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Sofronie a oficiat slujba de sfințire a crucilor care se vor monta pe noua Catedrală, aflată încă în construcție. Este vorba de cele patru cruci mici ale Catedralei, celelalte trei cruci mari fiind montate în anii care au trecut. De asemenea, înainte de oficierea Sfintei Liturghii, Preasfinția sa a stropit cu apă sfințită interiorul demisolului Catedralei ‘Învierea Domnului’ din Oradea, cu prilejul încheierii lucrărilor de înnoire a acestui subsol. La acest eveniment a participat un număr mare de credincioși din municipiul Oradea”.

Cele patru cruci sunt confecționate din profile metalice, îmbrăcate cu tablă de inox și aurite, au o înălțime de trei metri și o lățime de un metru și douăzeci de centimetri.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…