Sfințirea noii Biserici din parohia Forăști, Protopopiatul Fălticeni

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Forăști, Protopopiatul Fălticeni, a fost sfințită duminică, 1 august, de Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. Sfântul lăcaș a fost ridicat lângă vechea biserică de lemn din parohie, informează ‘Ziarul Lumina’.

Sute de credincioși au participat în Duminica a X-a după Rusalii la slujba de sfințire a Bisericii ‘Adormirea Maicii Domnului’ din localitatea Forăști din județul Suceava. Încă de la primele ore ale dimineții, oamenii l-au așteptat pe Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, care a sosit într-o caleașcă, înconjurat de călăreți îmbrăcați în costume naționale. După târnosirea noului sfânt lăcaș din parohia Forăști, Înaltpreasfințitul Părinte Pimen a oficiat Sfânta Liturghie în cadrul căreia a rostit un cuvânt de învățătură. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a vorbit despre însemnătatea postului în viața creștinului din viața de toate zilele și despre cumpătare. Înaltpreasfințitul Părinte Pimen a făcut referire la ajutoarele date de către credincioșii din toate zonele eparhiei pentru sinistrații din zona Dornești, unde Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților ridică case pentru 60 de familii. Părintele paroh Ionel Coca a primit rangul de iconom, iar pr. Constantin Daniel de la parohia Pleșești a fost hirotesit duhovnic.

„Oamenii au lucrat mult la această biserică”

Biserica ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Forăști a fost ridicată lângă vechiul sfânt lăcaș, monument istoric, cu hramul ‘Sf. Nicolae’. Primul lăcaș de închinăciune nu a mai făcut față nevoilor comunității, astfel încât a fost necesară construirea unei noi biserici, a cărei temelie a fost pusă în urmă cu nouă ani, în vremea păstoririi ca paroh a părintelui Vasile Damian. Lucrările au fost continuate de pr. Florentin Gheorghiu, în timpul căruia s-a montat acoperișul și s-au realizat tencuielile interioare și exterioare. Apoi a venit preotul Ionel Coca, actualul paroh, în timpul căruia a fost finalizată construcția și înfrumusețarea sfântului lăcaș. ‘Totul s-a făcut prin contribuția credincioșilor, cu fonduri din partea Guvernului României și de la Consiliul Județean Suceava, astfel încât s-au putut finaliza lucrările. Credincioșii au așteptat mult evenimentul de duminică, întâmpinând cu bucurie venirea Înaltpreasfințitului Părinte Pimen. Oamenii au lucrat mult la această biserică până în ajunul sărbătorii parohiei Forăști pentru ca serbarea să fie deplină’, a relatat pr. Constantin Patrolea, protopop al Protopopiatului Fălticeni.

Comentarii Facebook


Știri recente