Sfințirea noii biserici din Parohia Bătinești II, județul Vrancea

Preasfințitul Părinte Episcop Epifanie al Buzăului și Vrancei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat – în prezența unui mare număr de credincioși – slujba de sfințire a noii biserici din Parohia Bătinești II, Protoieria Panciu, județul Vrancea, cu hramurile „Nașterea Maicii Domnului”, „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”.

La Bătinești, vorbim de o parohie nouă și de o biserică nouă, ambele reprezentând inițiative ale Preasfințitului Părinte Episcop Epifanie al Buzăului și Vrancei. Dacă parohia a fost înființată în 2004, un an mai târziu începea construcția lăcașului de cult, deși la acea vreme creștinii din această localitate erau greu încercați de inundații, iar piatra de temelie a fost pusă în luna iunie a anului 2006, în imediata vecinătate a ruinelor unei biserici năruite cu mulți ani în urmă din pricina vitregiei vremurilor și a oamenilor.

Cu binecuvântarea Chiriahului nostru, de coordonarea lucrărilor de zidire s-a preocupat părintele Gheorghe Ifrim, la jertfelnicia preacucerniciei sale adăugându-se munca și dărnicia membrilor Comitetului și Consiliului Parohial, dar și ale bunilor credincioși din localitate și din împrejurimi. Amintim aici și de ajutoarele financiare primite de la autoritățile locale și de la Guvernul României, prin Secretariatul de Stat pentru Culte.

De altfel, în cuvântul pe care l-a rostit la momentul rânduit al Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Epifanie a evidențiat efortul pe care l-au făcut toți cei care au contribuit la zidirea bisericii din Parohia Bătinești II, înălțate spre slava lui Dumnezeu și cinstirea tuturor sfinților Săi, mai ales că prăznuim Duminica Sfinților Români. Două sunt învățăturile cu care trebuie să rămânem în minte și în suflet astăzi, când sărbătorim pe toți sfinții români: să fim în permanentă legătură cu ei prin rugăciune, ca ei să mijlocească înaintea Bunului Dumnezeu pentru iertarea păcatelor și mântuirea sufletelor noastre; a doua învățătura este aceea de a le urma viața. Cum au apărat ei dreapta credință, să o apărăm și noi. Cum au luptat ei pentru unitatea națională, să luptăm și noi. Să fim solidari astăzi unii cu alții prin dragoste frățească, așa cum au fost și ei în vremuri de restriște, pentru că Însuși Mântuitorul Iisus Hristos a spus că: „După aceea vă veți cunoaște că sunteți fii Mei, dacă veți avea dragoste între voi”, a arătat, în continuare Preasfinția Sa.

La sfârșitul Sfintei Liturghii arhierești, ca recunoaștere a meritelor avute în zidirea bisericii, Chiriarhul nostru a acordat preotului paroh Gheorghe Ifrim rangul de iconom stavrofor și crucea eparhială, spre bucuria enoriașilor săi. Rămâne ca acesta, înconjurat de bunii săi creștini, să facă dovada aceleiași dragoste față de casa lui Dumnezeu, prin înfrumusețarea cu pictură interioară, prin zidirea, în imediata vecinătate, a celorlalte clădiri și anexe necesare bunei desfășurări a serviciului liturgic și a lucrării de asistență socială: clopotniță, casă de praznic ș.a.

Sursa: Episcopia Buzăului și Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente