Sfințirea noii biserici a Mănăstirii Pângărați din județul Neamț

Biserica nouă a Mănăstirii Pângărați din județul Neamț va fi sfințită mâine, 12 septembrie. Acest lăcaș a fost construit începând cu anul 2003, în urmă cu aproape 2 luni fiind finalizată și pictura realizată în tehnica fresco. Biserica ce va fi sfințită a primit ca hramuri „Duminica Tuturor Sfinților Români” și „Sfinții Cuvioși Simeon și Amfilohie de la Pângărați”.

Mai multe detalii despre acest eveniment a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Teofil Lefter, starețul Mănăstirii Pângărați: „Construcția bisericii a început în anul 2003, iar lucrarea de pictură a fost terminată anul acesta pe data de 30 iulie. Biserica are două hramuri, ‘Sfinții Cuvioși Simeon și Amfilohie’ și ‘Duminica Tuturor Sfinților Români’. Munca tuturor celor care au contribuit la zidirea acestei biserici se așteaptă să fie încununată prin sfințirea ei de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, duminică, 12 septembrie, la ora 9:00”.

Aflată în județul Neamț, Mănăstirea Pângărați este ctitorie voievodală a lui Ștefan cel Mare și Sfânt și a lui Alexandru Lăpușneanu. Numele mănăstirii provine de la acela al Eremitului Pangrate, venit de la Muntele Athos, apoi viețuitor al acestor locuri. Primul ctitor cunoscut al mănăstirii a fost Cuviosul Simeon, despre care se spune că a fost și primul duhovnic al Sfântului Ștefan cel Mare.

Comentarii Facebook


Știri recente