Sfințirea noii biserici a Mănăstirii Lepșa

Duminică, 21 octombrie 2012, a fost un moment de sărbătoare și la Mănăstirea Lepșa din Munții Vrancei. Peste 1.000 de credincioși au participat la slujba de sfințire a noii biserici și la Sfânta Liturghie care au fost oficiate de Înalt Preasfințitul Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, înconjurat de un sobor de slujitori, informează Ziarul Lumina.

Noua biserică a mănăstirii a primit hramurile ‘Izvorul Tămăduirii’ și ‘Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil’. ‘Biserica aceasta a adunat în ea multă trudă, multă osteneală. Biserica aceasta a adunat în ea multă dragoste, multă nădejde în mântuire. Maicile de aici în frunte cu maica stareță, stavrofora Mihaela Clim, împreună cu toți credincioșii care au ajutat-o, contribuie prin ridicarea acestei biserici la mântuirea sufletească a multor credincioși care vor veni aici și se vor închina, se vor îmbărbăta în cele sufletești și vor pleca de aici cu mai multă râvnă creștinească și mai multă evlavie așa cum se cuvine să fie adevăratul creștin ortodox’, a spus IPS Arhiepiscop Epifanie, după slujba de sfințire.

Piatra de temelie a noii biserici a Mănăstirii Lepșa a fost pusă în 2008, iar sfințirea a avut loc după ce lăcașul a fost împodobit și cu pictură în frescă.

‘Această biserică care a fost sfințită era în adâncul inimii monahiilor și a credincioșilor care se închină la Mănăstirea Lepșa. Dumnezeu S-a folosit de mâinile noastre și a scos-o din acest adânc și astăzi a pus-o înainte ca un dor împlinit. Nu a fost ușoară înălțarea acestei biserici, dar Maica Domnului ne-a ajutat de fiecare dată să ducem la bun sfârșit orice lucrare începută’, a spus maica stareță Mihaela la sfârșitul Sfintei Liturghii.

La sărbătoarea mănăstirii au participat credincioși din Vrancea, Buzău, Bacău și Galați.

Mănăstirea Lepșa a fost înființată în anul 1774 de un ucenic al Sfântului Cuvios Vasile de la Poiana Mărului. Istoria așezământului are multe momente de declin, incendii sau pustiiri. A fost părăsită în timpul regimului comunist și reînființată în anul 1990. Acum este una din cele mai înfloritoare și căutate mănăstiri din Eparhia Buzăului și Vrancei.

Comentarii Facebook


Știri recente