Sfințirea noii biserici a Mănăstirii Hadâmbu

Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu, din județul Iași, va fi scoasă astăzi, 5 septembrie a.c., începând cu ora 18.00, în procesiune și așezată spre închinare, într-un baldachin special amenajat în incinta veche a mănăstirii. Această ceremonie are loc în fiecare an cu două – trei zile înainte de sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului.

În data de 8 septembrie, zi în care credincioșii ortodocși sărbătoresc Nașterea Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, va săvârși slujba de sfințire a noii biserici a mănăstirii, cu hramul ‘Acoperământul Maicii Domnului’.

Noua biserică este pardosită cu marmură de Rușchița, prelucrată în atelierele de la Holboca. Pictura bisericii a fost începută de maestrul Vasile Buzuloiu și continuată de către ucenicul său, Vasile Gheorghiță. Mănăstirea Hadâmbu, aflată în comuna Mironeasa, a fost construită la jumătatea secolului al XVII-lea. De-a lungul timpului a fost supusă unor grele încercări. În anul 2003, la mănăstire a izbucnit un incendiu care a distrus una dintre casele monahale. Atunci, toate obiectele bisericești adăpostite acolo au fost transformate în scrum, excepție făcând Icoana Maicii Domnului, Făcătoare de Minuni.

( Sursa: Radio TRINITAS)

Comentarii Facebook


Știri recente