Sfințirea Mănăstirii „Buna Vestire” din jud. Bacău

Mii de pelerini au participat astăzi, 26 septembrie, la slujba de sfințire a Mănăstirii băcăuane „Buna Vestire” de la Tisa Silvestri. Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, alături de un numeros sobor de preoți, informează Radio TRINITAS.

Lăcașul a fost construit în decursul a 12 ani, după modelul bisericilor din vremea Sfântul Voievod Ștefan cel Mare și a domnitorului Petru Rareș.

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului a precizat că această mănăstire este considerată de către băcăuani drept o grădină a Maicii Domnului și „într-adevăr astăzi pare a fi o grădină pentru faptul că este înfrumusețată și mai mult decât atât a înfrumusețat-o Dumnezeu prin coborârea Duhului Sfânt care a prefăcut această biserică într-o poartă a cerului și loc de întâlnire cu Dumnezeu”, a spus Preasfinția Sa.

Construirea bisericii a început în 1998 și a fost finalizată anul acesta. Biserica Veche a Mănăstirii Tisa – Silvestri poartă hramul „Schimbarea la față” și a fost ridicată în secolul al XVIII-lea.

Comentarii Facebook


Știri recente