Sfințirea locașului de cult din incinta garnizoanei militare din Târgu Jiu

Zeci de credincioși au participat ieri, 23 august, în Duminica a XI-a după Rusalii, la slujba de sfințire a noii biserici cu hramul Adormirea Maicii Domnului, aflată în incinta garnizoanei militare din Târgu Jiu. La construcția locașului de cult au contribuit atât angajați ai unităților militare din Târgu Jiu și Târgu Cărbunești, cât și de autoritățile publice locale și agenții economici de pe raza județului Gorj.

Slujba de sfințire a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei. Apoi, Înaltpreasfinția Sa, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie, pe un platou special amenajat în curtea bisericii. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, ai Ministerului Administrației și Internelor și ai autorităților publice locale.

La finalul Sfintei Liturghii, în semn de recunoștință pentru implicarea în construirea noii biserici, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu acordat distincții domnului general Visarion Neagoe, domnului Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj, părintelui Constantin Măgdoiu, domnilor colonei Eugen Simionescu și Mircea Suciu. De asemenea, în cuvântul rostit, Înaltpreasfinția Sa a mulțumit tuturor celor care au contribuit la ridicarea acestui sfânt locaș, unicat în Târgu Jiu prin pictura deosebită și prin arhitectură, și a reamintit celor prezenți că biserica este spațiul de întâlnire cu Dumnezeu.

Sursa: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente