Sfințirea iconostasului bisericii din Borzești, prot. Turda

Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a sfințit joi, 14 iulie, iconostasul bisericii din Borzești, filie a Parohiei Petreștii de Sus din Protopopiatul Turda, informează Radio Renașterea. Fiind construită din piatră, biserica din sat nu a avut inițial un iconostas, până când vechiul preot paroh Călin Hîrșan a făcut demersuri în urma cărora s-a primit un iconostas.

Actualul paroh, părintele Călin Hruban, a finalizat procesul de restaurare a iconostasului, avându-i alături pe credincioșii parohiei.

„Am continuat munca părintelui Hîrșan și, cu sprijinul părintelui Dorin Sas din Turda și al credincioșilor din zonă, am reușit să recondiționăm acest iconostas și să ajungem să-l resfințim, bucurându-ne de prezența Preasfințitului Vasile Someșanul”, a declarat părintele Călin Hruban.

Biserica din satul Borzești a fost construită în secolul al XVIII-lea, de către localnicii din Turda și din agoniseala celor din sat. Comunitatea este destul de mică, dar este foarte activă, fiind considerată de preotul paroh „un stâlp al creștinătății și un stâlp de bază în zona muntoasă”.

Comentarii Facebook


Știri recente