Sfințirea grădiniței parohiei Sfinții Trei Ierarhi-Fundeni

Copiii din cartierul bucureștean Fundeni vor avea o grădiniță parohială nouă. Aceasta poartă numele „Suflet de copil” și aparține de parohia „Sfinții Trei Ierarhi-Fundeni”. Grădinița a fost sfințită, astăzi, 1 iunie 2012, de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

În cuvântul de învățătură Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a evidențiat importanța grădiniței în educația copiilor.

„Dorim ca în această zi mare de 1 iunie și premergătoare sărbătorii Duminicii Părinților și Copiilor să spunem cât de mult valorează o educație bună în familie și la grădiniță. Mulți părinți din cauza serviciului nu pot să se mai ocupe suficient de copiii lor și de aceea grădinița devine un ajutor. Cei șapte ani de acasă despre care se vorbea adesea sunt cei mai importanți pentru formarea caracterului și dobândirea cunoștințelor esențiale pentru viață. Aceștia sunt ani în care se modelează sufletul copiilor. E ca și când se imprimă pentru prima dată ceva pe o tăbliță de ceară. Copilului trebuie i să se acorde o atenție deosebită. Grădinița a devenit acum o lucrare misionară, pentru că o grădiniță, mai ales o grădiniță creștină care îmbină educația științifică și viața spirituală, formează îngerași iubiți de părinți, de Biserică și viitori cetățeni nu numai ai patriei pământești, ci și ai patriei cerești. Acești copii botezați dacă devin buni creștini devin cetățeni ai Raiului, ai Împărăției Cerurilor. Prin aceasta vedem vocația familiei de a da naștere la viitori sfinți. Grădinița este cea mai serioasă școală din învățământul nostru românesc”, a spus Preafericirea Sa, după cum informează Radio TRINITAS.

Pentru eforturile depuse la construirea așezământului, părintele paroh Gheorghe Pop a fost hirotesit iconom stavrofor, iar cei care l-au ajutat în acest demers au primit Diploma de onoare cu chipul Sfinților Împărați Constantin și Elena.

La final, Preafericitul Daniel a dăruit, pentru noua grădiniță, o icoană a Maicii Domnului cu Pruncul în brațe și două icoane cu sfinții ocrotitori ai grădiniței: Sfântul Ierarh Nicolae și Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, precum și o Biblie, cartea „Simbolul de credință pe înțelesul copiilor”, revista „Chemarea credinței” și cartea „Să ne rugăm” – o explicare a Sfintei Liturghii pe înțelesul copiilor, realizată de Olga Greceanu, potrivit ‘Ziarul Lumina’.

Grădinița „Suflet de copil” din Fundeni va avea o capacitate de 80 de copiii și își va începe activitatea din această toamnă. Clădirea este dotată cu aparatură modernă care va permite buna desfășurare a activităților educaționale.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…