Sfințirea fabricii de lumânări „Sfântul Fotini” din Roman

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, alături de preoți consilieri și inspectori ai Centrului Eparhial, precum și părinții protopopi, a oficiat astăzi, 7 octombrie, orele 12.00, slujba de sfințire a fabricii de lumânări, cu hramul „Sfântul Fotini”, informează epr.ro.

Cu această ocazie, Preasfinția Sa a mulțumit celor care s-au implicat în organizarea și dotarea acestei fabrici și celor care se ostenesc aici. În cuvântul rostit cu această ocazie, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul a precizat: ‘Am ținut să facem această slujbă ca Dumnezeu să binecuvinteze pe cei care se ostenesc la Fabrica ‘Sf. Fotini’ și să ajute să îi ajute să împlinească această lucrare foarte importantă pentru binele și prosperitatea eparhiei noastre. Sperăm să fie de bun augur dorința de a avea fabrica noastră de lumânări, făcute cu rugăciune.’

Pentru noua fabrică de lumânări de la Roman a fost achiziționat un echipament ecologic de producere lumânări de cult și preparare compoziție. Totodată, prin investiția într-o nouă fabrică de lumânări, se demonstrează că în cadrul Centrului Eparhial de la Roman este cunoscută importanța deosebită a producției de lumânări de cult pentru eparhiile Bisericii Ortodoxe Române.

‘Lumânările noastre sunt inscripționate, ceea ce demonstrează că ne asumăm responsabilitatea pentru substanțele pe care acestea le conțin. De aceea, îndemnăm credincioșii noștri să achiziționeze aceste lumânări, pentru că aceasta reprezintă jertfa pe care o facem pentru susținerea activității Bisericii, a misiunii acesteia în lume și a celorlalte activități sociale, culturale și misionare pe care Biserica le desfășoară în rândul credincioșilor’, a precizat Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…