Sfințirea Drapelului Național la Dunărea de Jos

Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Casian a sfințit, astăzi, 26 iunie 2011, la Galați, Drapelul național în prezența credincioșilor și a reprezentanților autorităților locale, informează Radio TRINITAS. După săvârșirea sfintei slujbe, Chiriarhul Dunării de Jos a înmânat drapelul domnului Cosmin Păun, Prefectului județului Galați, care l-a oferit gărzii port drapel.

În cuvântul său de învățătură, chiriarhul locului a subliniat importanța cinstirii Drapelului Național și legătura lui profundă cu neamul și credința poporului român.

„Legătura dintre chemarea Sfântului Andrei și a Apostolilor și Duminica Tuturor Sfinților Români și Sărbătoarea Națională a arborării drapelului nostru național se vede în icoana Sfântului Apostol Andrei care a unit culorile tricolorului cu cele trei mari virtuți creștine, credința, nădejdea și dragostea. Să ajute Dumnezeu ca virtuțile creștine să se unească cu frumoasele culori ale tricolorului în văzduhul binecuvântat al patriei noastre România”.

De la Catedrala arhiepiscopală, Drapelul Național a fost purtat de către militari, în procesiune, către Piața Tricolorului din Grădina Publică. Acolo, a avut loc un moment de evocare a însemnătății acestei sărbători și prezentarea semnificației culorilor Drapelului Național, și au fost rostite scurte alocuțiuni de către oficialitățile prezente, după care a urmat intonarea Imnului de Stat al României și înălțarea drapelului pe catargul de arborare.

Comentarii Facebook


Știri recente