Sfințirea Drapelului la Turnu Severin

Ziua Drapelului Național a fost sărbătorită și la Drobeta Turnu Severin.

Luni seara, începând cu ora 18.00, Garda Drapelului formată din 7 cadre militare, a participat la coborârea Drapelului de pe catarg pentru introducerea acestuia pentru sfințire în Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin, după care drapelul a fost depus în incinta Prefecturii județului Mehedinți.

Azi, 26 iunie 2012, Garda de Onoare și blocul de defilare din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți, au participat la ceremonialul militar din fața Prefecturii (Piața Drapelului), care s-a încheiat cu o paradă militară, după cum ne-a precizat Cătălin Cernătescu.

Drapelul de luptă este simbolul onoarei, vitejiei si gloriei militare. El evocă trecutul glorios de lupta al poporului român pentru libertate națională și tradițiile de luptă ale unității, amintind fiecarui militar datoria sfântă de a servi cu credință patria, de a apăra cu orice preț unitatea, suveranitatea și independența României.

Această zi este marcată de către autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului, precum și prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităților Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne.

Drapelul a fost binecuvântat cu Sfânta Cruce de către părintele Consilier Iulian Nedelcu și părintele Arhidiacon Adrian Mazilița.

Expresia patriotismului și respectului față de simbolul național a fost dată de sărutarea drapelului de către oficialitățile prezente, în ordinea de reprezentare protocolară a instituțiilor de stat, ultimul fiind Comandantul garnizoanei.

După semnalul de ridicare a drapelului s-a intonat vocal-instrumental imnul de stat, apoi cei prezenți au asistat la defilarea Gărzii de Onoare, cu prezentarea onorului la drapelul național înălțat pe catarg, în acompaniamentul muzicii de fanfară.

Comentarii Facebook


Știri recente