Sfințirea Crucilor noii biserici din Parohia Ungureni, Protopopiatul Bacău

Sute de credincioși au participat astăzi, 28 decembrie, la sfințirea crucilor ce vor fi amplasate pe acoperișul noii biserici cu hramul „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt” din Parohia Ungureni, Protopopiatul Bacău, informează Radio TRINITAS. Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Acțiunea face parte dintr-un program misionar mai amplu, implementat în eparhie în special cu începere din anul 2004, an dedicat marelui Sfântului Voievod din ținutul Moldovei .

„După hotărârea Sfântului Sinod care ne cere să amplificăm cultul Sfinților români noi, în Eparhia Romanului, ne-am hotărât să amplificăm cultul Sfântului Ștefan cel Mare deoarece este născut în această regiune, la Borzești. În anul acela au avut loc mai multe manifestări cultural religioase, apoi unul dintre programele misionare care le-am implementat în Eparhia noastră a fost acela de a amplifica cultul Sfântului Voievod Ștefan prin construcții de biserici”, a spus Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului

Până în prezent, în Eparhie se află în construcție 5 biserici și o mănăstire, toate închinate Sfântului Voievod Ștefan cel Mare.

Comentarii Facebook


Știri recente