Sfințirea clopotniței și clopotelor Catedralei mitropolitane din Târgoviște

Cu prilejul sărbătoririi Înălțării Domnului, joi, 28 mai, au fost sfințite clopotnița și clopotele Catedralei mitropolitane din Târgoviște. Slujba a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei.

Noile clopote, care împodobesc sfântul locaș al vechii Mitropolii a Țării Românești și actuala Catedrală mitropolitană din Târgoviște sunt realizate la inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, împlinind astfel o necesitate bisericească ce se manifesta de foarte mult timp.

Potrivit rânduielilor și tradiției bisericești, aceste clopote au rolul de a chema credincioșii la rugăciune și de a aminti peste timp, așa cum mărturisesc inscripțiile lor, despre: Sf. Neagoe Basarab, Voievodul Țării Românești (1512-1521), Sf. Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, de la a cărui trecere la Domnul am comemorat, anul trecut, o jumătate de mileniu și de cei 500 de ani de la tipărirea, la Târgoviște, a „Liturghierului” lui Macarie (1508-2008).

Sursa: Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

Comentarii Facebook


Știri recente