Sfințirea clopotniței din parohia Șerbănești-Tetoiu din Arhiepiscopia Râmnicului

Numeroși credincioși din comuna Tetoiu au participat ieri, 27 august 2011, la Sfânta Liturghie Arhierească oficiată în biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, din Parohia Șerbănești – Tetoiu, de către Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a sfințit și noua clopotniță ridicată în incinta acestei biserici, după cum precizează Birul de Presă al Arhiepiscopiei Râmnicului.

După Sfânta Liturghie și slujba de sfințire a clopotniței, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, a ținut un cuvânt de învățătură în care a tâlcuit învățăturile duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică citită astăzi, și la felicitat pe părintele Mihai Crinu Ilina pentru activitatea pastoral-misionară și administrativă desfășurată în parohie.

La sărbătoare au mai participat Părintele Iulian Mădălin Bușagă, Protoiereu de Drăgășani, autorități locale, preoți și credincioși din localitate și din împrejurimi.

Inițiativa construirii acestei clopotnițe a fost a preotului paroh Mihai Crinu Ilina, cu sprijinul și contribuția primăriei Tetoiu și a enoriașilor. Biserica parohială cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” a fost construită pe temelia unei altei biserici prin stăruința preoților Adrian Catană și Mihail Florian Popescu, fiind terminată și împodobită de actualul paroh, iar la data de 5 octombrie 2008 a fost târnosită de către Preasfințitul Părinte Gherasim Cristea, astăzi Arhiepiscopul Râmnicului.

Comentarii Facebook


Știri recente