Sfințirea Centrului Social – Cultural „Sfânta Muceniță Filofteia”din cadrul Parohiei Mierlești, județul Vâlcea

În Duminica a XXX-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească la Biserica cu hramul „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” din Parohia Mierlești, comuna Bărbătești, Protoieria Horezu, județul Vâlcea, informează arhiram.ro.

La eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, care la finalul Sfintei Liturghii, a rostit un cuvânt de învățătură, în care a explicat pericopa evanghelică, unde Mântuitorul nostru Iisus Hristos îi arată Dregătorului bogat Poruncile Legii ce trebuiesc păzite și ce trebuie să facă pentru a câștiga viața cea veșnică.

După Sfânta Liturghie a avut loc sfințirea Centrului Social – Cultural pentru copii și tineri „Sfânta Muceniță Filofteia” din incinta bisericii parohiale. Slujba a fost oficiată de Înaltpresfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului împreună cu un sobor de preoți și diaconi. La finalul slujbei de sfințire Preasfințitul Emilian a rostit un cuvânt de binecuvântare: „Dacă ne rugăm și credem în nemurirea sufletului și în viața veșnică, atunci nădejdea noastră aduce mângâiere, dragoste și milostenie pentru frații noștri cei întru Hristos aflați în necaz și în suferință… Ctitorilor și tuturor celor care v-ați ostenit la ridicarea acestui așezământ să vă dea Dumnezeu sănătate, roade bogate și bucuria faptelor bune”, a spus Preasfinția Sa.

Pentru activitatea pastorală desfășurată în cadrul Parohiei Mierlești, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, i-a acordat părintelui paroh Marian Codruț Șogor, gradul onorific de iconom stavrofor.

La acest eveniment au mai participat reprezentanți ai autorităților locale și centrale, preoți și numeroși credincioși din parohie și din împrejurimi.

Comentarii Facebook


Știri recente