Sfințirea Centrului Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina al Arhiepiscopiei Bucureștilor

La mai puțin de un an de la punerea pietrei de temelie, Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Ierarh Nectarie din Eghina” al Arhiepiscopiei Bucureștilor este gata să-și primească beneficiarii. Așezământul va fi sfințit miercuri, 24 octombrie 2012, în cadrul evenimentelor dedicate hramului Catedralei patriarhale, informează TRINITAS TV. Cu acest prilej vor fi aduse aici și moaștele Sfântului Nectarie, Vindecătorul de boli, pentru ca angajații centrului și persoanele asistate aici să se poată închina.

Lucrările au început la sfârșitul anului trecut, așezământul fiind unul dintre cele mai moderne centre de profil din țară. Proiectul aparține Patriarhiei Române, prin Sectorul Social – filantropic, așezământul fiind construit cu sprijinul Ambasadei Elveției în România și al Primăriei Sectorului 2 al Capitalei.

Noul Centru de îngrijiri paliative construit în curtea Bisericii Sfântul Pantelimon din sectorul 2 are patru etaje, 28 de locuri pentru persoane bolnave, aflate în fază terminală, precum și cabinete medicale ce vor fi deservite de personal specializat. În același timp, ca noutate, centrul va pune la dispoziție spații de locuit pentru rudele și cunoștințele bolnavilor care doresc să le stea alături atât pe timpul zilei, cât și al nopții. Totodată, specialiștii în domeniul oncologic vor avea la dispoziție o sală de conferințe pentru reuniunile științifice organizate în cadrul comunicărilor medicale periodice. Pacienții centrului vor dispune deopotrivă de personal specializat, dar și de duhovnici, în cadrul centrului fiind amenajat și un paraclis.

Acesta este al doilea centru de îngrijiri paliative înființat de Patriarhia Română în București.

Comentarii Facebook


Știri recente