Sfințirea Centrului Medical Providența

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va ajunge la Iași în seara zilei de vineri, 12 octombrie. A doua zi, dimineață, Patriarhul României, alături de Mitropolitul primat al Cehiei și Slovaciei vor fi primiți la Catedrala mitropolitană din Iași, unde va fi oficiată o slujbă de Te Deum.

În continuare, va avea loc sfințirea și inaugurarea noului sediu al Policlinicii Centrului Medical „Providența” al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, după cum informează TRINITAS TV.

Spitalul „Providența” este prima și singura unitate medicală de acest gen din structura Bisericii Ortodoxe Române, oferind servicii medicale la un înalt standard de calitate în cadrul celor cinci secții de care dispune. A fost înființat în 1998, la inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci mitropolit al Moldovei și Bucovinei, fiind inaugurat în octombrie 2000, în prezența S.S. Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, a P.F. Părinte Patriarh Teoctist al României și a I.P.S. Părinte Daniel al Moldovei și Bucovinei.

Centrului Medical „Providența” sau Policlinica „Providența”, al cărui nou sediu va fi sfințit, a fost înființat tot în 1998, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu probleme financiare, aflate în suferință. Unitatea funcționează după principiile filantropiei creștine, promovând tradiția Bisericii, de dragoste și grijă față de bolnav.

FOTO: ARHIVA

Comentarii Facebook


Știri recente