Sfințirea Centrului Județean de Voluntariat Arad

În data de 11 mai, în municipiul Arad a fost inaugurat, într-un cadru festiv, Centrul Județean de Voluntariat, al cărui motto este ‘Voluntar pentru comunitate’, în prezența oficialităților și a sute de copii de la școlile din Arad, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.

Prima parte a inaugurării a avut loc în Piața Avram Iancu, unde copii din 20 de școli arădene au format cu trupurile cuvântul ARAD, pentru a marca semnificația evenimentului. Apoi, toți cei prezenți în Piața Avram Iancu – elevi și oficialități – s-au deplasat către sediul centrului, pe Bulevardul Revoluției, într-un marș al voluntarilor.

Sediul Centrului Județean de Voluntariat a fost sfințit de către Înalt Preasfințitul Timotei, Arhiepiscop al Aradului, împreună cu preoții Vasile Pop, consilier cultural, și Simion Mladin, secretar eparhial.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Înalt Preasfinția Sa a evidențiat latura solidară și caritabilă a voluntariatului și dimensiunea creștină a acestuia, ameliorarea stării aproapelui. ‘Voluntariatul, considerat un reflex al umanismului arid, lipsit de o conexiune reală cu Dumnezeu, indiferent de intențiile bune ale acestuia, nu poate produce un efect profund, de conținut. ‘Fără Mine nu puteți face nimic’, a spus Mântuitorul Iisus și, interpretând extensiv, ajungem la concluzia că orice acțiune care nu Îl are în substratul ei pe Dumnezeu nu poate determina o schimbare reală în viața oamenilor. Aceștia nu vor cunoaște că ajutorul lor vine de la Dumnezeu, ci vor dobândi convingerea că traiul lor mai bun depinde doar de acțiunea unor organizații care strâng fonduri și persoane dispuse să ia un ‘angajament în favoarea comunității’. Altfel spus, scopul în sine este bun, însă la dimensiuni reale, el este discutabil, căci nu sprijinul material este important, ci acela spiritual! Voluntariatul trebuie promovat și realizat cu nădejde și credință în Dumnezeu, mai ales în rândul tinerilor’, a spus Înalt Preasfinția Sa.

Primele două persoane înscrise ca voluntari ai centrului, directorul Centrului Cultural Arad și președintele Consiliului Județean Arad, au primit carduri onorifice de membri. Odată cu inaugurarea sediului, a devenit activ și site-ul www.voluntariatarad.ro, unde se pot înscrie cei care doresc să fie voluntari în cadrul centrului. Între instituțiile partenere se numără și Arhiepiscopia Aradului.

Comentarii Facebook


Știri recente