Sfințirea centrului de zi pentru copii Sfânta Muceniță Sofia din București

În Arhiepiscopia Bucureștilor va fi sfințit sâmbătă, 11 februarie 2012, un nou centru de zi pentru copii. Centrul Sfânta Muceniță Sofia va funcționa în sediul Așezământului Social Filantropic al parohiei Scaune din Protoieria III Capitală. Slujba de sfințire va fi săvârșită de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Noul centru va avea ca obiective susținerea copiilor și a familiilor defavorizate.

„În acest centru vor fi doar cazuri sociale, copii nevoiași. Vor avea loc următoarele activități: în primul rând este un suport pentru lecții, pentru prevenirea abandonului școlar, consiliere socială, psihologică. În acest centru se va face educație religios morală și nu în ultimul rând se va oferi masă zilnică”, a precizat părintele Jenică Danțiș, parohul bisericii „Scaune” din Capitală, după cum ne informează Radio TRINITAS.

Actuala biserică a parohiei Scaune a fost zidită la 1705, pe locul celei mai vechi din lemn, cu banii lăsați de neguțătorul Tănasie de la Târnova, de către nepotul său Stavro. În anul 1843 a fost reparată de paharnicul Ioan Costacopul, au fost închise cu zidărie arcadele pridvorului, a fost tencuită la exterior și zugrăvită.

Comentarii Facebook


Știri recente