Sfințirea Centrului Coordonator Drobeta Turnu Severin

În data de joi, 28 iulie 2011, a avut loc sfințirea Centrului Coordonator 1 Drobeta Turnu Severin, centru resursă pentru valorificarea și promovarea patrimoniului cultural al Episcopiei Severinului și Strehaiei. Centrul Coordonator a fost înființat în cadrul proiectului „Pregătirea resurselor umane pentru valorificarea și promovarea patrimoniului cultural național”, proiect finanțat prin Fondul Social European, în cadrul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Proiectul, derulat din 1 iulie 2010, se desfășoară în parteneriat cu Episcopia Caransebeșului, Muzeul Regiunii Porțile de Fier și Universitatea din Presov (Slovacia), activitățile de valorificare a patrimoniului desfășurându-se similar în cele două episcopii.

După cum ne informează episcopiaseverinului.ro, Centrul Coordonator inaugurat în Drobeta Turnu Severin are două obiective declarate: coordonarea activității de inventariere, valorificare și promovare a patrimoniului din eparhie și funcționarea ca centru de formare profesională în domeniul patrimoniului cultural.

Activitatea de valorificare și promovare a patrimoniului Episcopiei Severinului și Strehaiei se desfășoară prin cele 5 centre de lucru amenajate în cadrul celor cinci protoierii mehedințene, cu implicarea a 125 de persoane din eparhie care urmează cursul de perfecționare ca muzeograf în perioada martie-octombrie 2011.

Inițierea acestui proiect a rezultat ca urmare a faptului că Episcopiile Severinului și Strehaiei și Caransebeșului administrează 193 de monumente istorice de clasa A și B, precum și un tezaur de bunuri mobile de patrimoniu ce urmează a fi inventariate.

Comentarii Facebook


Știri recente