Sfințirea Catedralei Ortodoxe din Târgu Mureș

Peste 2 000 de credincioși din Târgu Mureș au participat astăzi, 12 august 2012, la Sfințirea Catedralei ortodoxe din municipiu. Slujba a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Laurențiu Mitropolitul Ardealului, împreună cu ierarhii din sinodul Mitropoliei Ardealului.

Manifestările au debutat cu o procesiune de la Biserica Buna Vestire prin centrul orașului până la Catedrala din Municipiu.

„Cu ajutorul Bunului Dumnezeu astăzi Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului a coliturghisit la Biserica Înălțarea Domnului din Târgu Mureș binecuvântând lucrările care s-au săvârșit aici de reînnoire acestui sfânt locaș și binecuvântând dragostea credincioșilor față de Biserica noastră străbună. Am avut ocazia să oferim acestei Biserici Catedrale moaștele Sfântului Andrei, Mitropolitul Transilvaniei împreună cu slujba, rânduiala acestuia și actul de cinstire pentru cei care reprezintă elita științei și a activității deosebite în domeniul învățământului și a vieții sociale din acest centru mare universitar și social”, a spus Înaltpreasfințitul Laurențiu, după cum informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente