Sfințirea Capelei „Sfinții Arhangheli” la Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza” din Iași

Capela ‘Sfinții Arhangheli’ din incinta Colegiului Tehnic ‘Mihail Sturdza’ din Iași a fost sfințită marți seara de Înalt Preasfințitul Părinte Teofan. Cu acest prilej a fost inaugurată și activitatea Centrului zonal ‘Socola-Bucium’ al Asociației Tinerilor Ortodocși Români (ATOR) din Iași, informează „Ziarul Lumina”.

Membrii Asociației Tinerilor Ortodocși Români (ATOR) din Iași au, de marți seara, un lăcaș de rugăciune. Slujba târnosirii a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. În cuvântul de bun venit, prof. Ștefan Chichirău, directorul Colegiului Tehnic ‘Mihail Sturdza’ din Iași, a mulțumit Înalt Preasfințitului Teofan pentru că venit să binecuvânteze Capela ‘Sfinții Arhangheli’, amintind de proiectul derulat de școala pe care o conduce în parteneriat cu ATOR, filiala Iași. ‘Colegiul nostru a pus la dispoziție un sediu ATOR – filiala Iași în Căminul C1 și un alt spațiu pentru capela aceasta’, a spus prof. Ștefan Chichirău.

Ateliere de muzică, teatru, literatură, sport, dans, sub îndrumarea ATOR

Părintele Mitropolit Teofan și-a exprimat nădejdea că sfântul lăcaș al Colegiului Tehnic ‘Mihail Sturdza’ din Iași va fi spațiu de liniște în care să intre atât elevii, cât și profesorii, mulțumind conducerii colegiului pentru că a oferit cele două spații. Arhipăstorul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a amintit că în cadrul conferințelor semestriale de toamnă ale preoților din cele 12 protopopiate ale Arhiepiscopiei Iașilor s-a discutat tema ‘Biserica, spațiul bucuriei și al libertății tinerilor’. Pornind de la acest titlu, IPS Teofan a vorbit despre bucuria și libertatea pe care le pot dobândi, în Biserică, tinerii din zilele noastre. Prof. Ștefan Chichirău, directorul Colegiului Tehnic ‘Mihail Sturdza’ din Iași, domnul Ioan Constantinescu, familia Adrian și Geta și Marcu au primit din partea IPS Părinte Mitropolit Teofan Distincția de Vrednicie ‘Ștefan cel Mare și Sfânt’. Iulia Vrânceanu și Rodica Chiriac au primit câte o icoană cu Sfânta Parascheva. La final, Părintele Mitropolit Teofan a inaugurat activitatea Centrului zonal ‘Socola-Bucium’ al ATOR Iași. Aici vor avea loc activități diverse în care vor fi implicați tineri de la opt licee aflate în zona Bularga-Socola din municipiul Iași. Activitatea centrului se derulează sub îndrumarea ATOR – filiala Iași și a început din această săptămână. S-au format ateliere (muzică, teatru, literatură, sport, dans etc.) care se vor derula în spațiile puse la dispoziție de Colegiul ‘Mihail Sturdza’. La eveniment au participat numeroși elevi și profesori de la liceul amintit, dar și de la alte unități de învățământ din zonă și credincioși.

Comentarii Facebook


Știri recente