Sfințirea Capelei Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București

Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a oficiat, astăzi, 21octombrie 2012, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, slujba de sfințire a Capelei Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, informează Ziarul Lumina. Cu acest prilej, sfântul lăcaș a primit hramurile „Sfântul Ignatie Teoforul” și „Sfântul Filaret Milostivul”.

Piatra de temelie a fost așezată de către Preasfințitul Episcop-vicar Varsanufie Prahoveanul pe 29 ianuarie 2010, la sărbătoarea Aducerii moaștelor Sfântului Sfințit Mucenic Ignatie Teoforul. Proiectul lăcașului de cult a fost realizat de către arhitectul Oliviu Marius Pop, în colaborare cu inginerii Cornel Popa și Mihai Miheleanu, urmând modelul bisericilor de lemn din Maramureș. Construcția a fost executată de către o echipă de dulgheri coordonată de către Lucian Mărcuș iar lemnul a fost donat de către preotul Dumitru Petru Diniș din județul Hunedoara. Pictura a fost realizată în luna iunie a acestui an de către o echipă de stagiari ai Comisiei de Pictură Bisericească a Patriarhiei Române.

În cadrul Sfintei Liturghii, teologul Vlad Alexandru Mândru a fost hirotonit diacon pe seama Parohiei „Sfântul Daniil Sihastru” – Piața Covasna din Protoieria III Capitală. La final, preotul capelan Costin Laurențiu Aldea a fost hirotesit întru iconom stavrofor. De asemenea, Preasfințitul Varsanufie a mai acordat, din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, diplome de onoare și distincții celor care au sprijinit construirea și înfrumusețarea bisericii.

Credincioșii prezenți la slujbă au avut posibilitatea să se închine în Sfântul Altar, dar și la racla cu moaștele mai multor sfinți, printre care și cele ale Sfântului Sfințit Mucenic Ignatie Teoforul, aduse de la Schitul Darvari din Capitală.

Comentarii Facebook


Știri recente