Sfințirea Capelei din Parohia Vadu Pașii, județul Buzău

Capela cu hramurile „Sfinții Părinți Ioachim și Ana” și „Sfântul Ioan Botezătorul” din Parohia buzoiană Vadu Pașii a fost astăzi, 9 septembrie, târnosită. Slujba de sfințire a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Înaltpreasfinția Sa a binecuvântat în continuare și Casa de praznic aflată în proximitatea capelei. Chiriarhul a oficiat Sfânta Liturghie, în mijlocul unui sobor de preoți și diaconi, în Biserica mare a parohiei, cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, informează TRINITAS TV.

„Părinte paroh Edu Cătănuță s-a străduit mult împreună cu co-slujitorul său să facă această capelă și această casă de prăznuire. În acest moment solemn din viața acestei parohii vreau să îi mulțumesc părintelui paroh pentru strădaniile sale, precum și dumneavoastră iubiți fii sufletești și să vă îndemn să îl ajutați în continuare la tot ceea ce se străduiește să realizeze aici”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei

Capela și casa de praznic au fost ridicate în perioada 2008-2009, prin contribuția unor binefăcători și a enoriașilor din parohie, dar și cu sprijinul autorităților locale.

În această perioadă, la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” – Vadu Pașii sunt în curs de desfășurare lucrări de restaurare a picturii.

Comentarii Facebook


Știri recente