Sfintirea Capelei din incinta Colegiului National Stefan cel Mare va fi oficiata maine de PS Ioachim Bacauanul.

Maine, 14 noiembrie 2004, va avea loc sfintirea Capelei cu hramul ‘Stefan cel Mare si Sfant’ din cadrul Colegiului National ‘Stefan cel Mare’ din Municipiul Suceava.

La invitatia Inalt Prea Sfintitului Pimen – Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, Slujba de sfintire a Capelei ‘Stefan cel Mare si Sfant’ din cadrul Colegiului National ‘Stefan cel Mare’ – Suceava va fi oficiata de Prea Sfintitul Ioachim Bacauanul – Arhiereu vicar al Episcopiei Romanului inconjurat de un sobor de preoti si diaconi. Capela din incinta Colegiului National ‘Stefan cel Mare’ a fost ridicata in acest an in cinstea Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant prin contributia Parintelui Gheorghe Hostiuc – inspector pe probleme de Religie in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Suceava si prin implicarea d-lui Profesor Dan Popescu – Directorul Colegiului ‘Stefan cel Mare’.

Mai multe amanunte despre acest eveniment religios ne-a oferit Parintele Vasile Irimia – protopop al Protopopiatului Suceava: ‘Liceul Stefan cel Mare a fost infiintat in anul 1860 ca urmare a eforturilor si solicitarilor romanilor bucovineni de a avea Scoli in limba romana. In anul 1919, Scoala romanilor bucovineni a devenit Liceul Stefan cel Mare, iar de curand Colegiul National Stefan cel Mare. Este o mare bucurie de a avea o Capela in incinta unui Colegiu scolar. Capela a fost impodobita cu pictura interioara de catre tinerii pictori Ionel si Sorin Florea, iar catapeteasma a fost realizata la Campulung Moldovenesc prin bunavointa d-lui Gica Tatar – directorul Colegiului Stefan cel Mare.’

Comentarii Facebook


Știri recente