Sfințirea Capelei Cimitirului „Izvorul Nou” din București

Capela Cimitirului „Izvorul Nou” din Capitală a fost astăzi, 5 septembrie, sfințită, informează TRINITAS TV. Slujba de târnosire a lăcașului cu hramurile „Sfinții Mucenici Epictet și Astion” și „Sfântul Ioan Botezătorul” a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„În această zi sfântă iubiți frați și iubiți credincioși, când această Biserică s-a sfințit suntem datori ca să cerem ajutorul sfinților care sunt ocrotitorii ei de câte ori intrăm în această Biserică a Sfântului Ioan Botezătorul, cel care L-a arătat pe Fiul lui Dumnezeu oamenilor spunând ‘Acesta este Hristos, Mielul lui Dumnezeu, Cel ce va lua asupra Sa păcatele lumii’și a sfinților mucenici Epictet și Astion care sunt din neamul nostru”, a spus Preasfințitul părinte Varsanufie Prahoveanul.

Capela Cimitirului „Izvorul Nou” a fost ctitorită la începutul secolului al XX-lea. Deși capelă de cimitir, credincioșii din împrejurimi participă în număr mare în fiecare duminică și la sărbători la Sfânta Liturghie.

Cimitirul „Izvorul Nou” din București a fost înființat în anul 1895.

Comentarii Facebook


Știri recente