Sfințirea capelei Brigăzii 2, Vânători de munte din Brașov

‘Sarmizegetusa’ din Brașov a fost sfințită duminică, 19 decembrie, de un sobor de preoți și diaconi, condus de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, informează ‘Ziarul Lumina’, Ediția de Transilvania. La eveniment au participat ofițerii și militarii unității, care se vor ruga de acum înainte în lăcașul de cult amenajat într-una dintre clădirile brigăzii. Capela a fost pusă sub ocrotirea Sfântului Mina. Slujba de sfințire a capelei a fost urmată de slujba Parastasului și a sfințirii unui monument închinat eroului Valerică Leu, căzut la datorie anul acesta în Afganistan. La slujbele oficiate în curtea unității militare a fost prezentă și familia eroului.

‘O instrucție mai deosebită’

În cuvântul de la finalul slujbelor, IPS Laurențiu s-a adresat participanților și a subliniat importanța prezenței unui lăcaș de rugăciune într-o unitate militară și a colaborării dintre Biserică și Armată. ‘Am împlinit astăzi dorința dumneavoastră și voia lui Dumnezeu. Am sfințit capela pe care din dragoste ați amenajat-o pentru nevoile sufletești ale celor ce se ostenesc în acestă unitate militară. Nu era mai potrivit decât să alegeți ca ocrotitor pe Sfântul Mina și nu era mai potrivit decât ca din tot spațiul pe care îl aveți la dispoziție să faceți și un loc pentru o instrucție mai deosebită, unde să vă plecați genunchii în fața Mântuitorului Hristos și să cereți ajutor și ocrotire de la Maica Preacurată și mijlocire de la sfinți pentru misiunea pe care o aveți de îndeplinit. Avem sfinți militari și avem o listă întreagă de eroi și martiri ai neamului, pe care Dumnezeu îi trece pe fiecare după numele său în rândul martirilor. A-ți da viața pentru un scop nobil, pentru altcineva, a te jertfi pentru patrie sau a împlini o misiune sunt acte care depășesc voia noastră’, a spus IPS Laurențiu.

La final, șeful de stat-major al brigăzii i-a oferit IPS Laurențiu emblema unității militare din Brașov. La rândul său, Părintele Mitropolit i-a oferit ofițerului o icoană a Sfăntului Mina. ‘A fost o onoare deosebită pentru noi de a-l avea în mijlocul nostru pe IPS Laurențiu. Pentru noi sunt clipe care întăresc apropierea și unitatea dintre Armată și Biserică’, ne-a spus comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte ‘Sarmizegetusa’ din Brașov, seful de stat-major al brigăzii, colonelul Costel Ionescu.

Comentarii Facebook


Știri recente