Sfințirea bisericii Unității Militare din Șimleu

În Duminica a treia după Rusalii, Preasfințitul Petroniu, Episcopul Sălajului, a săvârșit slujba de târnosire a bisericii de lemn cu hramul ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’, din Garnizoana Șimleu Silvaniei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în frunte cu protopopul Șimleului, părintele Vasile Boșca, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.

După reintroducerea clerului militar în rândurile armatei, a fost înființat și în unitățile din Șimleu Silvaniei un post de preot militar care să deservească și să acorde asistență religioasă personalului din cadrul garnizoanei. Încă de la înființarea postului de preot militar, în anul 2004, acesta a fost ocupat de către părintele Ioan-Adrian Crâșmaru, sub grija căruia a fost amenajată, în primă fază, o capelă militară, iar în anul 2009, cu sprijinul conducerii unității militare din acea vreme, s-au pus bazele construirii unei biserici, adunându-se și fondurile necesare pentru acest scop. Cel mai important suport material l-au oferit cadrele militare și personalul civil, ajutați fiind și de bunii credincioși din cele două cartiere din apropierea garnizoanei și din oraș. Acest deziderat s-a împlinit în iunie 2011.

Biserică tradițională ardeleană

După obținerea aprobărilor necesare au pornit lucrările de construcție. Frumoasa biserică din lemn este construită de vestiții meșteri maramureșeni în spiritul tradițiilor noastre din Ardeal. Interiorul este împodobit cu frumoase icoane, reprezentative pentru cultul ortodox și cu un iconostas de mare frumusețe sculptat în lemn de tei. Biserica a fost înzestrată cu toate cele necesare săvârșirii sfintelor slujbe, iar construcția acesteia a fost primită cu multă bucurie și de credincioșii care locuiesc în acea zonă a orașului.

La slujba de târnosire au fost prezenți cadre militare și personal civil din unitățile militare, credincioși din cele două cartiere din apropierea garnizoanei și din oraș, alături de oficialități județene și locale. Pentru activitatea rodnică de dăruire în slujba bisericii, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a acordat distincția de iconom stavrofor preotului militar Ioan-Adrian Crâșmaru, iar militarilor le-au fost acordate diplome de apreciere pentru strădania lor.

Comentarii Facebook


Știri recente