Sfințirea bisericii Spitalului Județean din Reșița

La sărbătoarea Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, Ocrotitorul Banatului, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a târnosit biserica cu hramurile „Sfântul Ierarh Iosif” și „Sfinții Doctori fără de arginți Cosma și Damian” din incinta Spitalului Județean de Urgență din Reșița, informează TRINITAS TV.

„Această capelă a început a se zidi în prima jumătatea a anului 2007 și iată ca în a doua jumătate a anului 2012 ne aflăm la târnosirea acestui lăcaș de rugăciune. Ne bucurăm să vedem o a patra biserică ridicată într-un cartier în care în 1990 nu exista nicio biserică. Iată că Biserica lui Hristos biruiește și va birui până la sfârșitul veacurilor și nici porțile iadului nu o va înfrânge, pentru că a fost întemeiată nu de un om, ci de Fiul lui Dumnezeu care pentru noi S-a făcut Om adevărat, afară de păcat”, a spus PS Lucian în cuvântul său de învățătură, după cum informează site-ul episcopiacaransebesului.ro.

În cadrul Sfintei Liturghii părintele misionar Laurențiu Mateia a fost hirotesit iconom, iar directorului spitalului, medicul Dumitru Secășan, i-a fost conferită Diploma de onoare „Sfântul Prooroc Ilie Tesvitenul”. De asemenea, toți ctitorii și binefăcătorii au primit din partea Ierarhului acte de cinstire.

La slujbă au participat cadre medicale, pacienți precum și un număr însemnat de credincioși de la parohiile reșițene.

La final toți cei prezenți au primit iconițe și cartea Sfinții Tămăduitori și Doctori fără de arginți, editată de Episcopia Caransebeșului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…