Sfințirea Bisericii Spitalului de psihiatrie Voila

Biserica Spitalului de Psihiatrie Voila din municipiul Câmpina a fost sfințită în această duminică, 11 noiembrie 2012. Slujba târnosirii a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, potrivit TRINITAS TV. Lăcașul de cult a primit hramurile „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” și „Sfânta Muceniță Filofteia de la Argeș”. Mănăstirea Stavropoleos a dăruit pentru noua biserică un fragment din moaștele Sfântului Pantelimon.

PS Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal a arătat că acest lăcaș, odată cu slujba de sfințire, a devenit biserică însuflețită pentru că a primit primele taine rânduite de Mântuitorul Iisus Hristos care se aplică persoanelor umane, Botezul, Mirungerea și Sfânta Împărtășanie, taine prin care orice om intră în trupul Tainic al lui Hristos – Biserica.

După sfințire, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie pe o scenă amenajată lângă biserică. La final, a ținut un cuvânt de învățătură.

Piatra de temelie a lăcașului de cult a fost pusă în anul 2007.

La final, Preasfinția Sa a dăruit ctitorilor și binefăcătorilor, din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, mai multe diplome de cinstire și ordine.

La Spitalul de Psihiatrie Voila sunt îngrijiți, lunar, peste 600 de pacienți.

Comentarii Facebook


Știri recente