Sfințirea Bisericii Sfinții Împărați Constantin și Elena din Suceava

Sucevenii au participat, în Duminica a IV-a după Paști, la sfințirea Bisericii ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ din cartierul Zamca. Târnosirea sfântului lăcaș a fost urmată de Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

De dimineață, soborul impresionant de preoți și peste 1.500 de credincioși l-au întâmpinat pe IPS Pimen, care a venit în parohia Zamca pentru a binecuvânta ultimele lucrări ale lăcașului de închinăciune, aflat în curtea Protopopiatului Suceava 1. Cu acest prilej, pr. paroh Alexandru Mazarache a primit rangul de iconom stavrofor.

‘La finalul slujbei am mulțumit Înalt Preasfințitului Pimen pentru încrederea și susținerea acordată până în prezent, credincioșilor și ctitorilor principali. Am amintit de trei ctitori care au ajutat la împodobirea acestui sfânt lăcaș: arhitectul Ghiocel Olaș, pictorul Constantin Băluț și sculptorul Marin Constantin’, a relatat pentru ‘Ziarul Lumina’, pr. paroh Alexandru Mazarache.

Construcția bisericii parohiei Zamca a început în anul 1996 și a ars în urma unui incendiu în anul 2005. Cu sprijinul credincioșilor, al autorităților locale și Guvernului României, lăcașul de închinăciune a fost reabilitat. În anul 2009 a fost terminată pictura în tehnica frescă, biserica fiind împodobită la exterior cu 28 de icoane în mozaic. ‘Pentru credincioșii din parohie, ziua sfințirii a fost o continuare a bucuriei Învierii. Este cel mai frumos și emoționant eveniment la care enoriașii noștri au participat. Sperăm ca orice credincios care va călca pragul acestei biserici să simtă binecuvântarea lui Dumnezeu, iar rugăciunile fiecăruia să fie ascultate de Cel Preaînalt’, a spus pr. paroh Alexandru Mazarache.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…