Sfințirea Bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din localitatea Recea, județul Brașov

Astăzi, 11 aprilie, a fost sfințită Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din localitatea brașoveană Recea. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu.

Despre această sfințire a vorbit Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu care a spus: „Am realizat o lucrare sfințitoare în Biserica Parohiei ‘Recea Nouă’ sfințind pictura și rezidind Sfântul Altar. Biserică veche din 1914, având nevoie de refacere. Altarul a fost refăcut în întregime și l-am pregătit legându-l de altarul viu din care a Înviat Mântuitorul Iisus Hristos din Ierusalim. A devenit și Biserica aceasta Ierusalim”, ne informează TRINITAS TV.

Biserica a fost înfrumusețată cu pictură nouă în anul 2000 prin contribuția credincioșilor și a autorităților locale.

Conform tradiției, credincioșii au trecut prin Sfântul Altar și s-au închinat, sărutând Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mic dicționar de isihasm

În vacarmul societății de azi, isihia poate fi salvatoare de suflete. Am selectat câțiva termeni legați de această practică ortodoxă care, deși poate fi percepută drept simplă și accesibilă, este extrem de complexă și de…