Sfințirea Bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din localitatea Recea, județul Brașov

Astăzi, 11 aprilie, a fost sfințită Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din localitatea brașoveană Recea. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu.

Despre această sfințire a vorbit Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu care a spus: „Am realizat o lucrare sfințitoare în Biserica Parohiei ‘Recea Nouă’ sfințind pictura și rezidind Sfântul Altar. Biserică veche din 1914, având nevoie de refacere. Altarul a fost refăcut în întregime și l-am pregătit legându-l de altarul viu din care a Înviat Mântuitorul Iisus Hristos din Ierusalim. A devenit și Biserica aceasta Ierusalim”, ne informează TRINITAS TV.

Biserica a fost înfrumusețată cu pictură nouă în anul 2000 prin contribuția credincioșilor și a autorităților locale.

Conform tradiției, credincioșii au trecut prin Sfântul Altar și s-au închinat, sărutând Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…