Sfințirea bisericii Sfinții Împărați Constantin și Elena din Dorohoi

Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a sfințit duminică, 10 iulie 2011, biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din Dorohoi.

Noul lăcaș de închinare a fost ridicat în decursul a 7 ani de zile, în special prin contribuția credincioșilor. La sfârșitul anului trecut s-au finalizat lucrările de ridicare a bisericii, iar în scurt timp vor fi demarate lucrările de pictură.

„Aproximativ 1000 de credincioși au ținut astăzi să participe la dorohoi la sfințirea altarului Bisericii cu hramul Sfinții Împărați Constantin și Elena din localitate. Această biserică a început a fi ridicată în anul 2000 atunci când a fost pusă și piatra de temelie. Prin contribuția enoriașilor din parohie, dar și a altor binefăcăători, lăcașul a fost terminat de construit anul trecut, iar în această dimineață altarul bisericii a fost sfințit de către Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei înconjurat de un sobor de preoți și diaconi”, a precizat corespondentul Radio TRINITAS, Lucian Ducan, prezent la eveniment.

După slujba de sfințire, pe un podium special amenajat a fost oficiată Sfânta Liturghie la finalul căreia părintele paroh Constantin Ciobanu a fost hirotesit întru iconom stavrofor. De asemenea, alte persoane care au ajutat la construirea bisericii au primit distincții de vrednicie.

Comentarii Facebook


Știri recente